Składniki: Różne rodzaje syropów palmowych (Arenga, Kitul, Palmyra, Nipah i palm kokosowych), syrop klonowy Ptasie Oko C+
Pochodzenie: Syropy palmowe z Indonezji i Sri Lanki. Kanadyjski syrop klonowy uprawiany w rozległych lasach drzew klonowych Północnej Ameryki.
Wartości odżywcze:
Wartość energetyczna – kcal/100g – 280
Indeks glikemiczny – 35
Kilodżule – kJ/100g – 1172
Tłuszcz – g/100g – 0.4
Węglowodany – g/100g – 67
Fruktoza – g/100g – 9
Glukoza – g/100g – 8.5
Sacharoza – g/100g – 41
Białko – g/100g – 0.5
Woda – g/100g – 30.2
Błonnik – g/100g – <0.50
Minerały – g/100g – 0.6
Cholesterol – mg/100g – <1.0
Sód – mg/100g – 146
Wapń – mg/100g – 180
Magnez – mg/100g – 15
Potas – mg/100g – 270
Miedź – mg/100g – 0.13
Żelazo – mg/100g – 1.2
Cynk – mg/100g – 0.3
Witamina A – ER/100g – <4.0
Witamina C – mg/100g – 14.2
Witamina E – <1 IU
Wartość pH – 4,5