Surowe Brownie Neera

Surowe Brownie Neera

ikonka_bez_cukru-01ikonka_vegan-01ikonka_bez_glutenu-01

 

 

 

Spód:
175 g miękkich daktyli
100 g orzechów włoskich
5 łyżek surowego kakao
4 łyżki wiórków kokosowych
2 łyżki syropu Neera
1/2 łyżeczki wanilii
1/4 łyżeczki soli
kilka połamanych orzechów włoskich

Daktyle i orzechy włoskie rozdrobnić w blenderze (jeśli kupiliśmy twarde daktyle, należy je najpierw namoczyć na pół godziny w wodzie). Do masy dodać pozostałe składniki i dokładnie połączyć.
Masę wyłożyć na małą blaszkę.

Polewa:
100 g oleju kokosowego
50 g surowego kakao
4 łyżki syropu Neera
szczypta soli i wanilii
Połączyć składniki w garnuszku na bardzo małym ogniu- jeśli chcemy zachować surowość składników dla celów odżywczych-nie doprowadzamy do wysokiej temperatury.

Polać masę i włożyć do zamrażalnika na pół godziny.
GOTOWE! I super zdrowe! Surowe kakao i surowy olej kokosowy to bomby odżywcze.
Superżywność XXI wieku.

Możemy oczywiście użyć zwykłego kakao. Będzie równie smaczne. Pyszne z malinami.

brownie_neera_