Lody Neera-Truskawkowe
TruskawkoLove to ten czas!
Najprostszy przepis na sorbet truskawkowy (ten u góry i po prawej na zdjęciach).
Zamrozić 200 gram truskawek
Dodać 2 łyżki syropu Neera
Wszystko zmiksować i włożyć do zamrażarki na godzinę i tak przepyszny sorbet gotowy. Smacznego
Natomiast jeżeli chcemy otrzymać lody my proponujemy w wersji wegańskiej, bezglutenowej i oczywiście bez cukru
Składniki
Puszka mleka kokosowego 400 ml
400 gram truskawek
1 łyżeczka ekstraktu z wanilii
3 łyżki syropu Neera
Mleko na całą noc pozostawiamy w lodówce. Do lodów użyjemy tylko tej gęstej stałej części mleka.
Truskawki mrozimy też przez noc. Następnie w blenderze miksujemy mleko kokosowe dodajemy truskawki, wanilię i syrop Neera dalej miksując do uzyskania kremowej konsystencji. Tak zmiksowane lody jeszcze pozostawiamy w zamrażalniku na kilka godzin. Smacznego