Skład syropu Neera

Składniki: Różne rodzaje syropów palmowych (Arenga, Kitul, Palmyra, Nipah i palm kokosowych),  syrop klonowy Ptasie Oko C+

Pochodzenie: Syropy palmowe z Indonezji i Sri Lanki. Kanadyjski syrop klonowy uprawiany w rozległych lasach drzew klonowych Północnej Ameryki.

Wartości odżywcze: 

Kalorie – kcal/100g – 280

Indeks glikemiczny – 35

Kilodżule – kJ/100g – 1172

Tłuszcz – g/100g – 0.4

Węglowodany – g/100g – 67

Fruktoza – g/100g – 9

Glukoza – g/100g – 8.5

Sacharoza – g/100g – 41

Białko – g/100g – 0.5

Woda – g/100g – 30.2

Błonnik – g/100g – <0.50

Minerały – g/100g – 0.6

Cholesterol – mg/100g – <1.0

Sód – mg/100g – 146

Wapń – mg/100g – 180

Magnez – mg/100g – 15

Potas – mg/100g – 270

Miedź – mg/100g – 0.13

Żelazo – mg/100g – 1.2

Cynk – mg/100g – 0.3

Witamina A – ER/100g – <4.0

Witamina C – mg/100g – 14.2

Witamina E – <1 IU

Wartość pH – 4,5