Produkcja syropu Neera

 

Naturalny syrop z drzew firmy Madal Bal został skomponowany w Szwajcarii z połączenia czystego klonu Ptasie Oko z syropami z palm Arenga, Kitul, Palmyra, Nipah i palm kokosowych. Potrzeba było pięciu lat i wielu testów, aby wyprodukować mieszaninę, która spełnia wymagania kuracji Neera. Syrop palmowy pochodzi z Indonezji i Sri Lanki, zaś syrop klonowy z Kanady.

Madal Bal wykorzystuje tylko najczystszy sok, ze specjalnie wyselekcjonowanych drzew, rosnących w naturalnym, wolnym od skażenia środowisku. Jego produkcja jest niezwykle staranna. Potrzeba 40 – 50 litrów słodkiego soku do otrzymania 1 litra syropu Neera.

Jest to równe ilości soku, jaką jedno drzewo produkuje w ciągu roku. W naturalnym syropie z drzew Madal Bal używany jest tylko czysty, ciemny syrop klonowy „klasy C”, klasy najbogatszej w minerały.

Produkcja syropu palmowego polega na codziennym przycinaniu kwitnących łodyg. Ta delikatna praca skutecznie koncentruje najbardziej potężną siłę życia tej rośliny, czyli sok, który w przeciwnym razie stałby się owocem drzewa (w przypadku palm kokosowych – kokosem).

Madal Bal używa tylko syropu pochodzącego z małych rodzinnych gospodarstw, które stosują techniki produkcji wprowadzone i kontrolowane przez szwajcarskich ekspertów. Ta forma produkcji jest bardziej kosztowna niż metody plantacyjne, ale zapewnia ekologiczny syrop najwyższej jakości, wspomagając rozwój lokalnych społeczności i małych rodzinnych przedsiębiorstw.

Syrop Neera stanowi kwintesencję mineralną, która ze szwajcarską jakością została skomponowana, żeby wspomóc oczyszczanie Twojego organizmu.

Napój Neera to różne rodzaje syropów wzajemnie się uzupełniających pod względem zawartości minerałów. Dostarczają ważnych zasadowych soli mineralnych, takich jak: potas, wapń, magnez, mangan, sód, co w połączeniu z cytryną czyni napój Neera naturalnym elektrolitem.

Siła życiowa drzew z ekologicznie czystych lasów zawarta w naturalnym syropie z drzew wspomaga siły samouzdrawiające organizmu.