Historia powstania

Neera to słodki sok z kwiatów i łodyg rozmaitych palm, który jest szczególnie wartościowy dla ludzi. W sanskrycie słowo neera oznacza tyle co „życiodajny nektar” lub „siła życiowa” drzewa palmowego. Tworząc program kuracji Neera, szwajcarski propagator zdrowej żywności i medycyny naturalnej K.A. Beyer wykorzystał rezultaty pięćdziesięcioletnich badań i praktycznych doświadczeń znanego hawajskiego naturalnego terapeuty Stanleya Burroughsa.

W swojej pracy badawczej od początku 1980 roku K.A. Beyer z grupą dedykowanych specjalistów, na drodze doświadczeń opracował naturalny syrop z drzew firmy Madal Bal – syrop Neera.

Kuracja Neera została przygotowana przez grupę szwajcarskich lekarzy i terapeutów: dr Meywalda (lekarz medycyny i homeopata), dr Raabe (lekarz medycyny i ajurwedy), Kumudini Weeravarna (lekarka ajurwedy, farmaceutka i zielarka) oraz K.A. Beyera (terapeuta medycyny naturalnej).

Syrop Neera został tak skomponowany, aby dostarczyć ważnych zasadowych soli mineralnych, takich jak: potas, wapń, magnez, mangan, sód co w połączeniu z cytryną czyni napój Neera naturalnym elektrolitem.